Scoren met jouw offertes

Gepost door
Gepost op: 16 oktober 2019 door: Martine Kester

Tips om met jouw offertes te scoren!

HortiHeat helpt jou om je producten te promoten en te verkopen. Met deze tips helpen we je graag om jouw offerte te laten scoren. 
Lees snel verder en ga aan de slag! En geloof me, deze tips werken echt ;-)

* Een offerte verstuur je naar een specifieke klant, de offerte is daarmee een persoonlijke aanbieding. Zorg dat je de offerte nóg persoonlijker maakt door in de aanhef de naam van de ontvanger te noemen. Dus niet: ‘Beste lezer’, maar bijv. ‘Beste Jan’. Naast het gebruiken van de naam, kun je de tekst natuurlijk ook personaliseren. Weet je bijv. dat diegene net op vakantie is geweest, vraag daar even naar! Worden mensen blij van :-)

* Probeer op basis van eerdere aankopen te bepalen welke productvarianten je nog meer kunt aanbieden aan deze klant. Voeg deze aanbevelingen toe onderaan je offerte en verkoop deze als een 'kans'. Hiermee laat je ook zien dat je meedenkt met je klant!

* In de offerte van HortiHeat kun je een eigen omslagfoto uploaden. Zorg ervoor dat deze goed leesbaar/zichtbaar is. Test de header ook in verschillende mailboxen, denk aan: Outlook, Gmail, op de computer en op je mobiel. Zo weet je zeker dat je header goed uit de verf komt.

* Timing is alles! Zorg dat je weet wanneer je offerte het beste wordt gelezen en op gereageerd wordt. Is dat bijvoorbeeld ‘s ochtends of juist rond lunchtijd? Experimenteer daarmee en speel erop in! Plan het verzenden van je offertes in met behulp van HortiHeat of zet desnoods reminders in je agenda zodat je zeker weet dat de offerte op het juiste tijdstip wordt verstuurd.

*Analyseer de statistieken van je offerte! Zo weet je precies welke offerte goed is gelezen en welke offerte tot actie heeft geleid.

* Schrijf pakkend en direct, zowel in de titel als in je tekst. Je moet namelijk in één seconde kunnen laten zien wat je aanbiedt. 

Aan de slag met de offertes!
Ga vandaag nog aan de slag met de persoonlijke en professionele offertes! T/m eind 2019 maak en verstuur je de offertes gratis.
Heb je vragen of wil je meer informatie? Bel of mail met één van de HortiHeat experts!

Nog meer nieuws